This post is also available in:
English
中文
Beri Goji
Kaya dengan sumber nutrisi, mengandungi antioksidan dan zat besi.
Meningkatkan jumlah sel darah merah, mengekalkan kesihatan mata, menguatkan fungsi hati dan buah pinggan.
Bijirin merupakan anugerah daripada alam sekitar.
Ia sewajarnya menjadi makanan ruji kita
Apakah bijirin penuh?
Bijirin penuh terdiri daripada nasi, oat dan kacang.
Bijirin penuh, iaitu beras perang mempunyai 100% nutrien daripada keseluruhan benih tumbuhan termasuk embrio, bran, dan endosperm / beras putih.
Manakala bijirin terproses, iaitu nasi putih mempunyai bran dan germ yang telah dikupas, hanya 5% nutrient (Kanji) saja yang tinggal.
5 RAMUAN UNIK
Akar Bit Merah Warna semula jadi dari tumbuhan memberikan minuman berwarna merah jambu. Mengandungi antioksidan dan besi. Membantu dalam detoksifikasi. |
|
Aquamin F (Kalsium) Membantu menguatkan gigi dan tulang. |
|
Lesitin Soya Meningkatkan fungsi sel. |
|
Prebiotik Fruktooligosakarida (FOS) Meningkatkan pertumbuhan bakteria yang baik. |
|
Serat Larut Air Membantu dalam sistem pencernaan. |
Manfaat daripada Bijirin Penuh
Menurut kajian, makan bijirin penuh dapat mengurangkan risiko untuk menghidapi penyakit kronik berbanding dengan bijirin terproses. Faedahnya adalah paling jelas bagi mereka yang mengambil bijirin penuh sekurang-kurangnya 3 kali sehari. Selain itu, beberapa kajian juga menunjukkan kesan mengurangkan risiko penyakit kronik walaupun hanya mengambilnya satu kali sehari.
Mesej : Setiap jenis bijirin dalam makanan kita ada manfaatnya.
Manfaat daripada bijirin penuh yang didapatkan dari beberapa kajian termasuklah :
- Mengurangkan risiko strok sebanyak 30% – 36%
- Mengurangkan risiko kencing manis jenis 2 sebanyak 12% – 30%
- Mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 25% – 28%
- Kawalan berat badan yang baik
Faedah lain yang ditunjukkan oleh kajian terkini :
- Mengurangkan risiko asma
- Arteri carotid yang sihat
- Mengurangkan risiko penyakit keradangan
- Risiko yang rendah untuk mendapat kanser kolorektal
- Tekanan darah yang lebih sihat
- Mengurangkan penyakit gusi dan kehilangan gigi
Sumber: Whole Grains Council 2003-2013
• High in Dietary Fibre | |
• Source of Protein | |
• Calcium Added | |
• Low Fat | |
• No Cholesterol |
• No Trans Fat | |
• No Preservatives | |
• No Colouring | |
• Lactose Free |
Who can consume?
People who are aged above 12 months and especially good for those who have the problems of
• Sembelit | |
• Kencing manis | |
• Tekanan Darah Tinggi | |
• Kolesterol Tinggi | |
• Pengambilan Makanan Yang Tidak Teratur |
• Kekurangan Pengambilan Serat | |
• Pengambilan Ubat Pada Jangka Masa Panjang | |
• Tiada Selera | |
• Kelebihan Berat Badan |
GoodMorning Vplus 18 Bijirin sesuai untuk :
– Vegetarians
– Ibu Mengandung
– Kepada mereka yang sedang mencari penggantian makanan yang sesuai
Manfaat :
– Kanak-Kanak : Cerdas otak, menguatkan gigi, tulang dan imuniti
– Dewasa : Membekalkan tenaga dan kekuatan
– Orang Tua : Badan sihat dan bahagia
Cara Pengambilan