Close
Skip to content

Pendidikan & Tanggungjawab Sosial Korporat

This post is also available in: English 中文

[vc_row css_animation=”slideInDown”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css_animation=”none”]

DATO ‘DR. LIM SIN BOON memerlukan tanggungjawab sosial korporatnya dalam DUA KATEGORI: PENDIDIKAN DAN KEUTAMAAN.

Pendidikan: Beliau memberi penekanan pada pendidikan anak-anak. Beliau berbangga dengan memberikan bantuan dalam perkara berikut:

Peralatan Pembelajaran: Beliau adalah penaja Sistem Pembelajaran Pintar sekolah ibunya, SJK © Pa Yai.

Aktiviti Pembelajaran: Beliau adalah penaja utama aktiviti-aktiviti seperti pertandingan catur.

Pendidikan Kesihatan: Dari 2012 hingga sekarang, beliau telah menaja minuman bijirin percuma kepada lebih daripada 500,000 pelajar sekolah rendah, yang meningkatkan kesedaran tentang “Makan makanan yang tepat sejak dari muda”. Beliau mahu mencipta negara yang sihat dengan mendidik kebiasaan pemakanan yang betul.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”104″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”slideInDown”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css_animation=”none”]Amal Kebajikan: Dia mempunyai hati untuk golongan kurang berkemampuan. Beliau adalah penyumbang biasa kumpulan amal berikut.

1. St John Ambulans Malaysia: Untuk membantu mengurangkan beban pesakit kencing manis yang perlu menjalani rawatan dialisis, beliau telah mendermakan mesin dialisis di Sibu. Untuk membantu menghasilkan pendapatan berulang bagi St John yang dapat menyumbang kepada masyarakat, beliau menyumbangkan 4 ambulans, berturut-turut pada tahun 2010, 2013 dan 2015.

2. Kiwanis Untuk membantu menyediakan persekitaran yang lebih baik untuk kanak-kanak di bawah hak istimewa seperti kanak-kanak yang mengalami sindrom, ketidakupayaan pembelajaran, fizikal dan autisme, beliau menyumbangkan sokongan kewangan dan kepimpinannya untuk mengubahsuai pusat pembelajaran yang lebih baik.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”103″][/vc_column][/vc_row]