Menu
GoodMorning Global . Jenama Minuman Pelbagai Bijirin Yang Pertama di Malaysia
  • Info Syarikat
    • Pendidikan & Tanggungjawab Sosial Korporat
    • Profil Syarikat
    • The Legend (Ebook)
  • Sijil
  • SHOP
  • Maklumat Produk
  • Media
    • Berita
    • Galeri Gambar
    • Videos
    • Pengumuman
    • My First Love
  • Promosi & Acara
    • Promotions
    • Acara
  • Testimonial
  • Sudut Kesihatan
  • Resipi
  • BM
    • English
    • 中文
Close Menu

Resipi Biskut Mentega Halia oleh Dato’ Fazley Yaakob

Dapur Raya, Recipes DapurRaya, Dato’ Fazley Yaakob

This post is also available in: English 中文

Biskut Mentega Halia oleh Chef Dato' Fazley Yaakob

Bahan-bahan:

130g mentega

15g gula icing

70g tepung

80g VHalia

¼ sudu kecil serbuk penaik

Esen vanilla

Serbuk kayu manis

Halwa halia

 

Cara-cara:

  1. Pukul mentega dan gula sehingga gebu.
  2. Kemudian, masukan esen vanilla dan serbuk kayu manis.
  3. Masukan tepung sedikit demi sedikit, VHalia dan serbuk penaik.
  4. Bentukan menjadi saiz bebola yang dikehendaki.
  5. Letak beberapa halwa halia di atas dan tekan sedikit (atau campurkan halwa halia di dalam adunan)
  6. Bakar pada suhu 170c selama 10 minit dan biarkan sejuk sebelum dihidangkan.

Related Posts

Dapur Raya, Recipes

Resipi Kek Pisang VGrains bersama Bluberi Cream Cheese oleh Dato’ Fazley Yaakob

Dapur Raya, Recipes

Resipi Tart Nenas Bluberi oleh Dato’ Fazley Yaakob

Dapur Raya, Recipes

Resipi Biskut VGrains Kelapa Bakar oleh Dato’ Fazley Yaakob

Back To Top
GoodMorning Global . Jenama Minuman Pelbagai Bijirin Yang Pertama di Malaysia

KHIDMAT PELANGGAN: +6011 1100 1818 / 1 300 22 1818 ORDER PERTANYAAN: +6013 911 1818

Ikuti Kami

About Us

  • Pendidikan & Tanggungjawab Sosial Korporat
  • Profil Syarikat
  • The Legend (Ebook)

Customer Support

  • FAQ
  • Terms of Use
  • Shipping Policy
  • Return Policy

Find Us

  • Hubungi Kami
  • Store Locator

Newsletter

Subscribe and get our promotion, recipes and events info
Copyright © GoodMorning Global® Sdn Bhd. All Rights Reserved.